Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Иван БакаловДвама приятели, които вече ги няма. Единомишленици бяха,

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Иван БакаловДвама приятели, които вече ги няма. Единомишленици бяха,
Коментари Харесай

Иван Бакалов: И Веско Бушона отиде при Милен Цветков. Беше оригинал, рядък българин

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Иван Бакалов

Двама другари, които към този момент ги няма. Единомишленици бяха, обсъждаха политиката, налозите, мутрата Борисов, свободата. Всъщност това, което ги свързваше най-вече, беше възприятието за независимост и самостоятелност. Единият ориста го отнесе с черен джип с надрусан гамен на кормилото. Вторият през вчерашния ден си отиде от коронавирус, на 52, здрав, прав, за две седмици изчезна. Последно му чух задъхания глас от болничното заведение. След като за 5-6 дни не се подобряваше, го реалокираха в Сити клиник, с най-хубавата техника и условия. Плюс хилядарки, платени от джоба. Мина през всичко – интубираха го, след това на уред неестествен бял дроб (няма ги навсякъде). Но гибелта е чевръст див звяр. Посяга бързо в стадото и отнася някого с ноктите си. И няма правила – дали е добър, неприятен, почтен или безсрамник.

Това написа журналистът Иван Бакалов в обществената мрежа.

Веско Бушона беше оригинал, необичаен българин. Спец по електроника, непрекъснато измисляше някакви устройства-роботи, смислени и безсмислени, самозадействащи се се системи от всевъзможни датчици, да запалиш лампата като щракнеш с пръсти, да си отключиш колата, като кажеш избрана дума, пръв почна да внася дронове и всякакви самоходни играчки сякаш за деца, пък ги купуваха възрастни. Говореше по радиостанцията си с хора от Австралия или от острови в Северния ледовит океан. Безподобен майтапчия, непрестанно измисляше майтапчийски номера. Беше написал незабравим инженерен разбор на българина, който му разгласих в e-vestnik с псевдоним и сложи върхове по визити в уеб страницата. Милен Цветков се обажда – кой е този създател, желая да го поканя в предаването. Аз се дръзвам, не му споделям, че е негов другар, който е канил и различен път.

Сервизът му по електроника „ Бушона ” обслужваше няколко известни марки за уреди и фотоапарати, и техниката от немски вериги супермаркети. Направи сервиз в Букурещ, след това в Прага, тъй като немските му сътрудници не можели да се оправят с румънците, с чехите. Беше заварката и уредникът на екип от експерти. Какво ще стане нататък, те ще се оправят. Но Бушо към този момент го няма.

Веселин Бешевлиев – в сводките на щаба е без име – мъж на 52, за който все още няма данни за съпътстващи болести. Един от 14 619 жертви в статистиката. Един от тези 201 умряли през вчерашния ден, от които половината са без съпътстващи болести. И „ единствено ” 30 са под 60 години, написа още в персоналния си профил във фейсбук Иван Бакалов.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР